1

Vize ve Resmi İşlemler


DUBAI VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR :

 

Dubai Vizesi için ; Pasaportunuzun resimli ilk sayfasını, önlü arkalı kimliğinizi ve 1 adet vesikalık resminizi renkli olarak tarayıp (scan edip) acentamızın sales@znfturizm.com.tr mail adresine göndermeniz yeterlidir.

 

Vize 2 ya da 3 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Dubai vizesi pasaporta basılmamaktadır. Vize çıktıktan sonra, bir belge olarak size gönderilmektedir. Bu vize belgesinin havalimanında check-in sırasında ve Dubai'ye girişte çıkışta mutlaka yanınızda bulundurulması gerekmektedir. Dubai vize ücreti 100 Euro'dur. Yeşil pasaport sahipleri için Dubai vizesi gerekmemektedir.

 

SCHENGEN (Avrupa Ülkeleri), İNGİLTERE ve AMERİKA VİZELERİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR :

 

İŞVEREN İSENİZ: (Tüccar, Serbest Meslek)

 

• İlgili konsolosluğa vize talebi dilekçesi (orjinal,antetli kağıda yazılmış, imzalı, kaşeli, tur tarihlerini belirten)

 

• Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi, son 3 aylık olmalı ( ilk defa vize alacaklar orjinalini veya noter tasdiklisini getirmelidir)

 

• Vergi levhası fotokopisi

 

• İmza sirküleri

 

• Ticaret Sicil gazetesi

 

• Maddi durumu gösteren belgeler (banka hesap cüzdanları, içinde para olan ve yeni tarihli, tapu fotokopileri)

 

• 2 adet vesikalık resim, ilaveten 2 adet biometrik resim ( son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonları beyaz olacak)

 

• Evli çiftler için evlilik cüzdanı (eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)

 

• Kimlik fotokopisi

 

AVUKAT, DOKTOR, ECZACI veya MÜHENDİS İSENİZ:

 

• İlgili konsolosluğa vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda yazılmış, imzalı, kaşeli, tur tarihlerini belirten)

 

• İmza beyannamesi

 

• Vergi levhası

 

• Bağlı bulunduğunuzı odadan faaliyet belgesi (yeni tarihli olmalı)

 

Doktorlar Tabipler Odasından, Eczacılar Eczacılar odasından, Avukatlar Barodan, Mimar ve Mühendisler Mimarlar ve Mühendisler Odasından

 

• Maddi durumu gösteren belgeler (banka hesap cüzdanları, içinde para olan ve yeni tarihli, tapu fotokopileri)

 

• 2 adet vesikalık resim ilaveten 2 adet biometrik resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonları beyaz olacak)

 

• Evli çiftler için evlilik cüzdanı (eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)

 

• Kimlik fotokopisi

 

ÜCRETLİ İSENİZ: (Çalışan, Sözleşmeli personel)

 

• İlgili konsolosluğa kişisel vize talebi dilekçesi

 

• İş yerinizden sizi tanıtan ve çalıştığınızı belgeleyen yazı (orijinal, antetli kağıda, imzalı, kaşeli,tur tarihlerini ve işyerindeki görevi belirten )

 

• İmza sirküleri

 

• Ticaret Sicil gazetesi

 

• Vergi levhası fotokopisi

 

• Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi, son 3 aylık olmalı. ( ilk defa vize alacaklar orjinalini veya noter tasdiklisini getirmelidir)

 

• Sigortalı işe giriş bildirgesi

 

• 4 aylık SSK pirim ödendisi, SSK hizmet dökümü

 

• Maaş bordrosu ( son 3 aylık )

 

• Maddi durumu gösteren belgeler (banka hesap cüzdanları, içinde para olan ve yeni tarihli, tapu fotokopileri)

 

• 2 adet vesikalık resim ilaveten 2 adet biometrik resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonları beyaz olacak)

 

• Evli çiftler için evlilik cüzdanı (eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)

 

• Kimlik fotokopisi

 

EMEKLİ İSENİZ:

 

• İlgili konsolosluğa vize talebi dilekçesi

 

• Emeklilik kimlik kartı fotokopisi ya da e-devletten alınmış emekli aylık bilgisi dökümü

 

• Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi (son 3 aylık ve yeni işletilmiş döküm)

 

• Maddi durumu gösteren belgeler (banka hesap cüzdanları, içinde para olan ve yeni tarihli, tapu fotokopileri)

 

• 2 adet vesikalık resim ilaveten 2 adet biometrik resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonları beyaz olacak)

 

• Evli çiftler için evlilik cüzdanı (eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)

 

• Kimlik fotokopisi

 

ÖĞRENCİ İSENİZ:

 

• İlgili konsolosluğa vize talebi dilekçesi

 

• Okuldan öğrenci belgesi aslı

 

• Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belgeler (yukarıdaki maddelerden birini içeren )

 

• Öğrenci ailesinden muvaffakatname (18 yaşından küçükse)

 

• 2 adet vesikalık resim ilaveten 2 adet biometrik resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonları beyaz olacak)

 

• Kimlik fotokopisi

 

MEMUR İSENİZ:

 

• İlgili makama kişisel vize talebi dilekçesi

 

• Bağlı olduğunuz kurumdan çalıştığınızı belgeleyen yazı

 

• Bağlı olduğunuz kurumdan seyahatiniz için izin belgesi

 

• Maaş bordrosu ( son 3 aylık )

 

• Maddi durumu gösteren belgeler (banka hesap cüzdanları, içinde para olan ve yeni tarihli, tapu fotokopileri)

 

• 2 adet vesikalık resim ilaveten 2 adet biometrik resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonları beyaz olacak)

 

• Evli çiftler için evlilik cüzdanı (eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir.)

 

• Kimlik fotokopisi

 

ÖNEMLİ İLAVE BİLGİLER:

 

• İtalya ve İspanya Konsoloslukları; İçinde bakiye bulunan son 3 aylık hesap hareketleri işlenmiş banka hesap cüzdanları fotokopisi veya bankadan alınmış kaşeli imzalı hesap ekstresi aslı istenmektedir. Banka yazısı alındığında, ekinde imzalayan banka yetkilisimin imza sirküleri fotokopisi de bulunmalıdır.

 

• Tüm evraklarınıza ilaveten kullandığınız kredi kartlarının fotokopilerini, orjinal son 3 aylık kredi kartı hesap ekstrelerini, sahip olduğunuz araçların ruhsat fotokopilerini, kira geliriniz varsa kira kontratı fotokopilerini de eklemeniz vize almanızı kolaylaştıracaktır.

 

• Pasaportunuzun yurtdışına çıkacağınız tarihten itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.

 

• Pasaportu ilk alış tarihiniz 10 yıldan eskiyse pasaportunzu yenilemeniz gerekmektedir.

 

• Eski pasaportlarınızda geçerli ya da süresi bitmiş görünen eski vizeleriniz var ise, eski pasaportunuzu da evraklarla birlikte acentamıza veriniz.

 

• İş yerlerinizden alınacak dilekçelerde yazıyı imzalayan kişinin imzasının verilecek imza sirkülerinde bulunması şarttır.

 

• İngiltere vizeleri için ilave olarak; İngilizce dilekçe gerekmektedir. Ayrıca faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin onaylı tercümeleri konsolosluk tarafından istenmektedir.

 

• Hollanda Konsolosluğundan alınacak vizeler için nüfus idaresinden "Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği" istenmektedir.

 

SCHENGEN ülkeleri için alınacak vize ve servis ücreti 120 Euro'dur. Yeşil pasaportlu misafirlerimize Schengen vizesi gerekmemektedir.

 

İNGİLTERE ve AMERİKA vizeleri için alınacak vize ve servis ücreti 160 Euro'dur. İngiltere ve Amerika vizeleri için şahsen başvuru gereklidir. İngiltere ve Amerika yeşil pasaport sahiplerinden de vize istemektedir.

 

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI bedeli 15 Euro’dur. Seyahat Sağlık Sigortası acentamız tarafından yapılmaktadır.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

TÜRK VATANDAŞLARININ TABİ OLDUĞU VİZE UYGULAMALARI, T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN AŞAĞIDA BELİRTİLEN WEB ADRESİNDE DETAYLI OLARAK AÇIKLANMAKTADIR. TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE UYGULAYAN VE UYGULAMAYAN ÜLKELER, EN GÜNCEL BİLGİLER VE UYGULAMALAR T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YER ALMAKTADIR.

 

http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

 

JAPONYA VİZESİ:

 

Türkiye Cumhuriyet Vatandaşlarının; turizm, gezi, transfer, iş seyahati ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilecek ve 3 aya kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur.

 

KORE VİZESİ:

 

Türkiye Cumhuriyet Vatandaşlarının; turizm, gezi, transfer, iş seyahati ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilecek ve 3 aya kadar olan Güney Kore seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur. Ülkeye giriş yapılırken pasaport kontrol memuru tarafından 90 günlük vize verilmektedir.

 

MEKSİKA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

 

Meksika vizesi başvuruları için yeşil pasaportlu yolcular hariç Elektronik Onay Sistemi üzerinden başvuru gerçekleştirilmektedir. Elektronik Onay Sistemi başvuruları için yurtdışı turlar personelimizle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Meksika'ya gidecek olan yeşil pasaportlu yolcular ın vize başvuru belgeleri için ayrıca vize personelimize ulaşmaları gerekmektedir.

 

KÜBA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:




    • Seyahat başvuru tarihinden itibaren 6 aydan fazla geçerli pasaport aslı ve fotokopisi.

 


    • Gidiş- dönüş kesin tarihli uçak ve otel rezervasyon bilgileri

 


    • 1 adet vesikalık fotoğraf

 


    • Çalışanlar için işyerinden Küba Konsolosluğuna hitaben başvuru dilekçesi.



Küba vizesi başvuru ücreti 40 Euro'dur.

 

Yeşil pasaportlu Türk Vatandaşları için Küba vizesi başvuru gerekmemektedir.





Sosyal Medyada Biz

facebook twitter gplus youtube

E-Bülten


444 62 15
info@znfturizm.com.tr
2016 ZNF TURİZM © | Tüm hakları saklıdır
Hızlı İletişim

YURTDIŞI TURLARKapat